Spring til indhold
Home » Blog » Hærvejen 1

Hærvejen 1

Padborg til Rødekro

Min udfordrende vandretur fra Padborg til Rødekro på Hærvejen

Hej alle sammen!

Jeg ville gerne dele min seneste vandreroplevelse med jer. For nylig begav jeg mig ud på en vandretur langs Hærvejen fra Padborg til Rødekro. Det var en rejse, der både udfordrede og imponerede mig, og jeg vil gerne tage jer med på eventyret.

Første dag

Første dag startede jeg min rejse med en togtur til Padborg. Ruten var flad og strakte sig over cirka 13 km. Jeg blev straks overvældet af den smukke natur og de åbne marker, der omgav mig. Vejene var primært grusveje, der til tider kunne være ujævne, men intet, jeg ikke kunne klare. Dog må jeg sige, at det var lidt udfordrende at finde pausesteder langs ruten. Heldigvis havde jeg forberedt mig og fundet frem til et skønt shelter hos www.kiboshelters.dk, hvor jeg kunne overnatte og få noget velfortjent hvile.

Anden dag

Anden dag fortsatte min vandring fra Padborg til Rødekro og strakte sig over omkring 24 km. Her blev jeg endnu engang betaget af den smukke natur og de åbne marker, der kendetegner denne del af Hærvejen. Vejene bestod hovedsageligt af grusveje, hvilket kunne være udfordrende for mine ben på de længere strækninger. Der var også en strækning på cirka 2 km, hvor jeg gik langs jernbanen. Det var en lidt ensformig strækning, men den gav mig tid til at reflektere og nyde stilheden.

Jeg havde planlagt at komme helt til Vojens og bruge 2 overnatninger. Efter de to lange vandredage var mine ben godt brugte, og jeg var helt udmattet, da jeg endelig nåede Rødekro. Fra Rødekro var der stadig omkring 8 km inden det planlagte overnatningssted. Og det kunne min krop ikke klare. Alligevel vil jeg sige, at det var det hele værd! Den smukke natur og den indre ro, jeg følte, gjorde turen til en uforglemmelig oplevelse.

Etapen generelt

Jeg vil gerne give en særlig tak til www.kiboshelters.dk for at have forsynet mig med et fantastisk shelter til min første nat. Det var virkelig en oplevelse at overnatte midt i naturen og vågne op til fuglesang og frisk luft.

Min vandretur fra Padborg til Rødekro på Hærvejen var en udfordring, jeg aldrig vil glemme. Min første tur med fuld oppakning til overnatning udendørs. Det var en påmindelse om vigtigheden af at være realistisk omkring ens egen formåen og være godt forberedt. Selvom der var få pausesteder undervejs, er det vigtigt at have tilstrækkelig forplejning, vand og det rigtige fodtøj med. Og husk, at selv når turen er hård, vil belønningen ved at færdes i den smukke natur give dig overskud på den mentale konto. Næste etape starter selvfølgelig i Rødekro, og så ser vi hvad næste tur bringer.

Mine tanker, oplevelser og reflektioner på denne tur kan du læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *